کلاستور

طرز تهیه فسنجان

وبلاگ

۲۷ بهمن ۱۴۰۳ 42 بازدید
کلاستور
طرز تهیه فسنجان

طرز تهیه فسنجان

فسنجان یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که در بسیاری از نقاط کشور محبوبیت دارد. طرز تهیه فسنجان بر روی طعم آن بسیار تاثیر دارد. یادگیری آموزش خورشت فسنجان به شما کمک می‌کند تا برای مهمانان خود یک خورشت با طعم لذیذ و به یاد ماندنی درست کنید. این خورشت طعم بسیار خوشایند و مزه شیرین دارد و همیشه در میان گروه‌های مختلف مردم محبوبیت دارد.

نکات پخت فسنجان خوشمزه بسیار ساده است و به راحتی می‌توانید یک غذای خوشمزه تهیه کنید. برای تهیه فسنجان به رب انار، پیاز، زرشک، گردو و… نیاز دارید. در این مقاله از مجموعه مقالات وب‌سایت کلاستور، نحوه پخت خورشت فسنجان را بیشتر بررسی می‌کنیم.

طرز تهیه فسنجان با مرغ تکه ای

برای درست کردن یک فسنجان خوشمزه با مرغ باید ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد و در یک قابلمه آن را سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. در مرحله بعد مرغ‌ها را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. بعد از سرخ شدن پیاز باید تکه‌های مرغ را به قابلمه اضافه کنید. مرغ و پیاز را باید چند دقیقه باهم سرخ کنید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. بعد از سرخ شدن مرغ نوبت به اضافه کردن گردوهای خرد شده می‌رسد.

بعد از این‌که همه مواد درون قابلمه را باهم مخلوط کردید، رب انار و آب داغ را به مواد اضافه و مجددا همه را باهم مخلوط کنید. اکنون لازم است قابلمه را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ به صورت کامل پخته شود. بعد از پخته شدن مرغ، نمک و شکر را به اندازه لازم به خورشت فسنجان اضافه نمایید و مواد را باهم مخلوط کنید. در این مرحله باید سس فسنجان را تهیه کنید. برای داشتن یک سس خوش طعم و خوش رنگ، باید از میزان مناسبی آبلیمو و شیره روغن گردو استفاده کنید.

در آموزش طرز تهیه فسنجان، طرز تهیه سس آن را نیز می‌آموزید. بعد از اضافه کردن سس به قابلمه باید 30 دقیقه دیگر صبر کنید تا سس غلیظ شود و یک مزه شیرین و تند به خورشت اضافه شود. پیش از سرو خورشت، آن را با زرشک تزئین کنید و نهایتا به آن آب نارنج ترش یا آبلیمو اضافه کنید و همراه با برنج نوش جان کنید. دقت کنید که برای داشتن یک خورشت فسنجان خوشمزه با مرغ، بهتر است گردو را به صورت خرد شده به خورشت اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت

تهیه یک خورشت فسنجان خوشمزه با گوشت تکه‌ای، یک روش خاص برای درست کردن خورشت فسنجان مجلسی است. این نوع خورشت فسنجان، مزه متفاوتی نسبت به سایر انواع فسنجان با مرغ و یا گوشت قلقلی دارد. برای تهیه این خورشت باید از گوشت لذیذ گوسفندی یا گوشت گوساله استفاده کنید. یکی از مشهورترین غذاهای نذری در شهرهای گوناگون ایران، خورشت فسنجان با گوشت است. مواد لازم برای درست کردن فسنجان با گوشت تکه‌ای عبارتند از:

مغز گردو، گوشت گوسفندی خورشتی یا ماهیچه، پیاز متوسط، رب انار، شکر، زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و روغن.

مدت زمان لازم برای پختن خورشت فسنجان با گوشت حدود 4 الی 5 ساعت است. مراحل آموزش خورشت فسنجان با گوشت به صورت زیر است:

1. مرحله اول، آماده کردن گردوها

در این مرحله از طرز تهیه فسنجان با گوشت باید مغز گردو را با استفاده از میکسر یا غذاساز، به خوبی له کنید. برای درست کردن فسنجان با گوشت باید گردوها را طوری له کنید که روغن انداخته و پودر شود. اکنون در یک قابلمه کمی روغن بریزید و گردوهای له شده را اضافه کنید. گردوها را به خوبی تفت دهید تا طعم و بوی خامی گردو از بین برود. اکنون 2 یا 3 لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا گردوها حسابی روغن بیندازند.

2. مرحله دوم، رنده کردن پیازها

در این مرحله باید پیازها را با رنده درشت رنده کنید. برای خرد کردن پیاز نیز می‌توانید از میکسر یا غذا ساز استفاده کنید. بعد از خرد کردن پیازها، باید آب اضافی آن‌ها را بگیرید. یکی از نکات پخت فسنجان خوشمزه، ریز بودن پیازها است. در خورشت فسنجان هر چقدر پیاز ریزتر باشد بهتر است؛ زیرا بافت پیاز در خورشت مشخص نمی‌شود.

3. مرحله سوم، تفت دادن گوشت و پیاز در روغن

قابلمه‌ای را روی شعله گاز قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. پیازهای رنده شده یا خرد شده را در قابلمه بریزید و به مدت چند دقیقه آن را تفت دهید. هنگامی که آب پیاز جمع شد، تکه‌های گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. فلفل سیاه و زرد چوبه را به گوشت اضافه کنید و مدتی تفت دهید تا بوی خامی گوشت‌ها گرفته شود.

4. مرحله چهارم، خورشت فسنجان با گوشت را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه فسنجان با گوشت، مقداری آب جوش را به گوشت اضافه کنید و کمی صبر کنید تا گوشت روی شعله ملایم پخته شود. مدت زمان لازم برای پخت اولیه گوشت در این مرحله 2 ساعت است.

5. مرحله پنجم، اضافه کردن گردوهای روغن افتاده به فسنجان

در آموزش آشپزی درست کردن خورشت فسنجان، بعد از گذشت 2 ساعت باید گردوهای روغن افتاده را به گوشت درحال پخت اضافه کنید. پس از اضافه کردن گردوها، هر موقع که احساس کردید آب خورشت کم شده، می‌توانید چند تکه یخ یا مقداری آب سرد به خورشت اضافه کنید. انجام این کار باعث می‌شود که خورشت روغن بیندازد و ظاهر زیباتری داشته باشد. بنابراین اضافه کردن تکه‌های یخ به خورشت، از دیگر نکات پخت فسنجان خوشمزه است. بعد از این کار لازم است 2 ساعت دیگر خورشت روی شعله ملایم بپزد.

6. مرحله ششم طرز تهیه فسنجان، اضافه کردن رب انار و زعفران

باتوجه‌به آموزش خورشت فسنجان، در یک ساعت انتهایی پختن خورشت باید رب انار و زعفران را اضافه کنید. در صورتی که رب انار شما ترش است؛ اما شما خورشت شیرین دوست دارید، می‌توانید در این مرحله کمی شکر به خورشت اضافه کنید.

7. مرحله آخر، سرو خورشت فسنجان

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت تکه‌ای به 4 الی 5 ساعت زمان نیاز دارد. در یک ساعت پایانی پخت خورشت فسنجان مزه غذا را می‌توانید تست کنید. در صورت نیاز کمی نمک، رب انار و اگر دوست دارید کمی دارچین به آن اضافه کنید. هنگامی که غلظت خورشت فسنجان به میزان مناسب رسید و حسابی روغن انداخت، شعله گاز را باید خاموش کنید. خورشت فسنجان را در کنار برنج کته یا چلو آبکش می‌توانید سرو کنید.

نکات پخت فسنجان خوشمزه

نکات پخت فسنجان خوشمزه

فسنجان یکی از خورشت‌هایی است که آموزش آن مانند آموزش فینگرفود به دقت زیادی نیاز دارد. اگر به طرز تهیه فسنجان دقت نکنید، کیفیت این غذا پایین می‌آید. در آموزش خورشت فسنجان به شما پیشنهاد می‌شود که برای خوش رنگ شدن خورشت به آن زعفران دم کرده اضافه کنید.

برای غلیظ‌تر شدن خورشت و خوش رنگ شدن آن نیز می‌توانید مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. برای تیره‌تر شدن رنگ خورشت فسنجان نیز می‌توانید از شکلات تخته‌ای استفاده کنید. اگر گردویی که استفاده کردید کهنه بود و طعم تلخی به خورشت داد، برای از بین بردن طعم تلخ آن می‌توانید مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید.

راز استفاده از رب انار در خورشت فسنجان

خوش رنگ شدن خورشت فسنجان به رب انار مورد استفاده در آن بستگی دارد. برای طرز تهیه فسنجان مجلسی از رب ملس مایل به ترش می‌توانید استفاده کنید. همچنین طبق ذائقه خود می‌توانید ربی را برای خورشت استفاده کنید که کمی طعم شیرین دارد. فراموش نکنید که مزه رب انار خورشت فسنجان را نباید در مرحله اولی که آن را اضافه می‌کنید، تست کنید. در مرحله اول معمولا مزه رب کم است و احتمالا کم ترش یا کم مزه به نظر برسد.

حدود 1 ساعت بعد از اضافه کردن رب به خورشت و هنگامی که خورشت فسنجان جا افتاد، طعم رب به خوبی خودش را نشان می‌دهد. راز خوش رنگ شدن خورشت فسنجان، اضافه کردن رب انار است. رب انار باعث تیره شدن رنگ گردو در خورشت می‌شود. جهت طرز تهیه فسنجان تیره می‌توانید مقداری شکر را به خورشت اضافه کنید. برخی از افراد به جای شکر، کمی شکلات تخته‌ای به خورشت اضافه می‌کنند تا رنگ آن تیره شود.

جمع‌بندی

طرز تهیه فسنجان مانند سایر خورشت‌های مجلسی به دقت و زمان زیادی نیاز دارد. آموزش خورشت فسنجان به شما کمک می‌کند تا بتوانید یک خورشت مجلسی با طعم و رنگ عالی تهیه کنید. اجرای نکات پخت فسنجان خوشمزه نیز به خوش رنگ شدن خورشت کمک می‌کند. اگر به یادگیری آموزش انواع غذا، دسر و… علاقه دارید، می‌توانید از آگهی آموزش‌های ارائه شده در کلاستور استفاده کنید. این مجموعه برای مدرسین شرایطی را فراهم کرده است که می‌توانند کار خود را گسترش دهند و هنرجویان بیشتری همراه با درآمد بیشتر داشته باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر به قسمت تماس با ما مراجعه کنید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *