دونات از خوشمزهترین شیرینیهایی است که بچه و بزرگسال علاقه زیادی به آن دارند. این شیرینی خوشمزه که در تمامی شیرینیفروشیهای شهر هم پیدا میشود طرز تهیه سادهای داشته و میتوانید آن را در خانه نیز درست کنید. روشهای مختلفی برای طرز تهیه دونات وجود دارد که از نظر روش پخت و مواد اولیه با هم متفاوت هستند. روشهای مختلف آموزش دونات مثل آموزش دونات با فر و یا آموزش دونات بدون فر دست شما را باز گذاشته تا بتوانید با هر امکاناتی که در دسترس دارید طریقه پخت دونات با روش های مختلف در خانه را امتحان کنید.
روش های مختلف طرز تهیه دونات
متناسب با آنچه که در منزل در دسترستان موجود است میتوانید دونات درست کنید. روشهای مختلف پخت دونات دست شما را باز گذاشته تا این شیرینی خوشمزه و راحت را برای اعضای خانوادهتان بدون دردسر درست کنید. در ادامه شما را مواد لازم برای تهیه دونات و پس از آن پخت به روشهای مختلف آشنا میکنیم.
مواد لازم برای تهیه دونات
برای تهیه دونات مانند سایر شیرینیها به مواد اولیهای نیاز دارید که لازم است تا مطابق با دستور طرز تهیه دونات مقدار آنها را رعایت کنید. در فیلم یا متن آموزش دونات علاوه بر میزان دقیق مواد باید به این موضوع نیز اشاره شده باشد که این حجم مواد برای چند نفر مناسب است. مواد لازم برای تهیه دونات برای 4 نفر به شرح زیر هستند:
- آرد سفید 5 پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- تخممرغ 2 عدد
- شیر نصف پیمانه
- کره 80 گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- نمک یک پنس
- خمیرمایه فوری 2 قاشق سوپخوری
- آب ولرم نصف پیمانه
آموزش دونات خانگی با شیر
آموزش تهیه دونات خانگی در هشت مرحله به شرح زیر است. توجه کنید که برای گرفتن نتیجه بهتر لازم است تا همه مراحل را بادقت و حوصله انجام دهید.
1. طرز تهیه دونات؛ مرحله اول
برای تهیه دونات خانگی که بهصورت سنتی و بدون حذفکردن مواد لازم که در بخش قبلی به آن اشاره شد لازم است تا ابتدا خمیرمایه، یک قاشق چایخوری از شکر و آب ولرم را در ظرف مناسب ریخته و با هم ترکیب کنید. در این مرحله از طرز تهیه دونات برای عمل آمدن خمیرمایه لازم است تا روی ظرف را پوشانده و آن را به مدت 15 دقیقه در محیط گرمی قرار دهید تا حبابهایی بر روی سطح آب تشکیل شود.
2. مرحله دوم
پس از آن کره نرم شده در دمای محیط را با باقیمانده شکر مخلوط کرده و هم بزنید. سپس نمک، تخممرغ و وانیل را نیز به ترکیب کره و شکر و اضافه کرده و آن را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا یکدست شود.
3. مرحله سوم
در مرحله بعدی شیر را به مخلوط آب و خمیر مایه اضافه کرده و آرد را نیز پس از دوبار الک کردن در دو مرحله به مواد مایع دونات اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه دونات پس از شکل گرفتن خمیر آن را روی سطح صافی قرار داده و شروع به ورز دادن کنید. پس از آنکه خمیر به مرحلهای رسید که به دستانتان نمیچسبید چندین بار خمیر را بلند کرده و بر روی تخته کار بکوبید.
انجامدادن این کار به لطیفتر شدن خمیر دونات کمک میکند؛ اما به شرطی که این کار را نزدیک به 100 بار انجام دهید. پس از آن ظرفی به اندازه دوبرابر حجم خمیر را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. در این مرحله از طرز تهیه دونات با چاقو روی خمیر یک علامت بهعلاوه (+) ایجاد کنید و روی ظرف را با سلفون پوشانده و در محیط گرمی قرار دهید تا 45 دقیقه استراحت کند.
4. آموزش دونات؛ مرحله چهارم
پس از گذشت 45 دقیقه و دوبرابر شدن حجم خمیر آن را از ظرف خارج کرده و کمی ورز دهید تا هوای اضافی داخل آن خارج شود. سپس با وردنه خمیر را به صورت یکدست و به قطر یک سانتی متر پهن کنید و قالب بزنید. دوناتهای قالب زده شده را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی قرار دهید تا در مرحله بعدی طرز تهیه دونات برداشتن آنها آسان باشد.
5. طرز تهیه دونات؛ مرحله پنجم
پس از آنکه همه دوناتها را با قالب آماده کردید پارچه نمداری روی آنها بکشید و اجازه بدهید تا در این حالت هم 30 دقیقه استراحت بکنند.
6. مرحله ششم درست کردن دونات
ظرف گودی را برای سرخکردن دوناتها و انتخاب کنید و بهاندازهای در آن روغن بریزید که دوناتها داخل روغن شناور شوند. ظرف حاوی روغن را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا روغن کاملاً داغ شود.
7. مرحله هفتم
در مرحله هفتم از طرز تهیه دونات برای قراردادن آنها داخل روغن نباید با دست آنها را لمس کنید. تنها باید با فشارآوردن به بخش زیر کاغذروغنی آن را داخل ظرف بیندازید. پس از آنکه دوناتها داخل روغن داخل قرار گرفتند با قاشق روغن را روی آن میریزیم تا بهتر پف کند و بهصورت یکدست تمامی بخشهای آن طلایی شود.
8. آموزش دونات؛ مرحله هشتم
دوناتهای سرخ شده را از روغن خارج کرده و آنها را روی دستمال حولهای و یا توری قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود و پس از سردشدن دوناتها آنها را با شکلات داغ یا سایر خوراکیهای موردعلاقهتان تزیین کنید.
آموزش دونات سریع
اگر قصد دارید در سریعترین زمان ممکن دونات درست کنید این دستورالعمل برای شما مناسب خواهد بود. در این طرز تهیه دونات شما باید تخممرغ، شیر، شکر، کره، وانیل و مخمر را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید.
پس از آن آرد را در دو مرحله به مواد داخل ظرف اضافه کنید و آن را تا جایی هم بزنید که خمیر حالت نرمی به خود بگیرد. پس از آن لازم است تا با مخلوطکن خمیر را به مدت 10 دقیقه با سرعت متوسط هم بزنید. در ادامه خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و اجازه دهید تا نیم ساعت استراحت کند. پس از آن خمیر را با وردنه صاف کرده و قالب بزنید و اجازه بدهید تا بازهم یکساعت استراحت کند. در پایان دوناتها را در ظرفی که ارتفاع روغن در آن حداقل 5 سانتی متر باشد سرخ کنید.
آموزش دونات با ماست
اگر از دسته افرادی هستید که به لاکتوز حساسیت دارید؛ اما دوست دارید در خانه دونات درست کنید، آموزش دونات با ماست گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. در این روش پخت مراحلی که باید طی کنید با روش سنتی و رایج طرز تهیه دونات تفاوتی نداشته و فقط لازم است تا بهجای شیر از ماست استفاده کنید.
آموزش دونات بدون استراحت
در دستور پختهای مختلفی که برای پخت دونات وجود دارد خمیر در چندین مرحله باید در بازه زمانی 30 تا 60 دقیقه استراحت کند. این طرز تهیه دونات که به روش آموزش دونات بدون خمیرمایه نیز شناخته میشود تنها در 10 دقیقه آماده میشود.
برای این کار تخممرغ، شکر و روغن را با هم مخلوط کرده و پس از آن ماست را به آن اضافه میکنید. در مرحله بعدی بیکینگپودر و آرد را در دو مرحله الک کرده و به مواد اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیف شود و به دست نچسبد. خمیر آماده شده را پنج دقیقه ورز داده و پس از با وردنه پهن کنید و قالب بزنید تا آماده سرخکردن شود.
آموزش طرز تهیه دونات بدون تخم مرغ
در این روش پخت دونات تفاوتی با روش سنتی آن نداشته و تنها تخممرغ از مواد اولیه حذف میشود. این روش پخت دونات مناسب افرادی است که مشکلات کبدی و سایر مشکلات اینچنینی دارند و نمیتوانند تخممرغ مصرف کنند و یا افرادی که به تخممرغ حساسیت دارند.
آموزش دونات خانگی در فر
اگر شما هم چرب بودن بیش از حد دونات به علت سرخشدن آن در روغن را دوست ندارید میتوانید این شیرینی خوشمزه را داخل فر درست کنید. مراحل تهیه خمیر این شیرینی تفاوتی با روشهای قبلی طرز تهیه دونات نداشته و تنها لازم است تا قالبی که قصد دارید دونات را در آن آماده کنید با روغن یا کره چرب کرده و آن را به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا گرم شود.
پس از آن خمیر را به تعداد قسمتهای موردنظرتان تقسیم کرده و آن را به شکل رشتههای ضخیم حالت دهید و درون قالب دونات فر که از قبل گرم شده قرار دهید. مدت زمان پخت دونات در فر 15 دقیقه است.
آموزش شکلات روی دونات
بعد از آشنایی کامل با طرز تهیه دونات، نوبت به آموزش ریختن شکلات بر روی دونات میرسد. برای تهیه شکلات روی دونات به کمی خامه و شکلات تختهای نیاز دارید. شکلاتها را درون ظرفی شیشهای ریخته و روی بخار آب کتری قرار دهید تا آب شوند. پس از آبشدن شکلاتها یک قاشق غذاخوری خامه به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بافت یکنواختی پیدا کند. پس از دوناتهای سرد شده را در شکلات فروببرید و به شکل دلخواهتان تزیین کنید.
یادگیری و آموزش پخت دونات با کلاستور
سایت کلاستور این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید انواع مهارتهای موردنظرتان را یاد بگیرید. چگونه؟ شما به عنوان فردی که قصد دارید مهارت خاصی را آموزش ببینید میتوانید با مراجعه به سایت کلاستور مهارت موردنظرتان را سرچ کنید و از بین آگهیهای موجود بر روی وب سایت، آگهی کلاسهای موردنظر خود را پیدا کنید. اگر شما خودتان در زمینه آموزش مهارت خاصی فعالیت میکنید و یا آموزشگاه دارید هم میتوانید آگهی دوره خود را در بخش یادگیری در آموزشگاه ثبت کنید.
جمعبندی
روشهای متعددی برای طرز تهیه دونات در خانه وجود دارد که میتوانید متناسب با تجهیزات و مواد اولیه که در خانه دارید و یا سلیقهتان نوع دلخواه آن را انتخاب کنید. در اموزش دونات حرفه ای که معمولاً در آموزشگاههای آموزش پخت نان و شیرینی حرفهای تدریس میشود شما یاد میگیرید تا چگونه شبیه به قنادهای حرفهای دونات درست کنید؛ اما روشهای متعددی نیز وجود دارد که به شما یاد میدهد تا در خانه دونات درست کنید. طریقه پخت دونات با روش های مختلف کمی با یکدیگر فرق دارند؛ ولی در همه این فیلم و متنهای آموزش دونات تلاش بر این است تا شما خوشمزهترین شیرینی را بپزید.