در تمام روزهای سال میتوان برای تمیز کردن خانه اقدام کرد. برای اینکه بتوانید خانه خود را به خوبی تمیز و مرتب کنید میتوانید از آموزش خانه تکانی اصولی استفاده کنید. هرگاه صحبت از خانه تکانی میشود، منظور خانه تکانی آخر سال است. برای تمیز کردن خانه در آخر سال باید با اصول خانه تکانی عید نیز آشنایی داشته باشید.
بهترین زمان خانه تکانی اصولی، آخر سال است. تمیز کردن خانه در آخر سال باعث میشود افراد با انرژی مضاعف و احساس بهتر به استقبال سال جدید بروند. در این مقاله از مجموعه مقالات وبسایت کلاستور، آموزش نحوه خانه تکانی اصولی را بیشتر بررسی میکنیم.
فلسفه خانه تکانی چیست؟
یکی از آیینهای باستانی نوروز، خانه تکانی است. این آیین در کشورهای ایران، آذربایجان، افغانستان و تاجیکستان برگزار میشود. در آیین خانه تکانی، خانه و همه وسایل موجود در خانه تمیز میشوند. ایرانیان باستان اعتقاد داشتند که نیروهای معنوی در نزدیک سال نو به خانه برمیگردند و در صورتی که خانه تمیز باشد، برکت برای اعضای خانواده نازل میشود.
اهمیت آموزش خانه تکانی اصولی
پیش از اینکه به سراغ دستورالعملهای تمیزکاری برویم، بهتر است درباره اهمیت خانه تکانی بدانید. قبل از رسیدن بهار تمیز کردن خانه یک فرصت برای تنظیم مجدد همه چیز در خانه است. با رعایت اصول خانه تکانی عید، حال و هوای خانه را عوض میکنید و با حال خوب به استقبال بهار میروید. در این زمان میتوانید کارهایی که در فکر انجام آن بودهاید را به پایان برسانید مانند تعمیر یک وسیله در خانه و یا رنگ کردن دیوار. بعد از اتمام تمیزکاری فضای داخل منزل حسابی بهاری میشود.
همه گرد و غبارها از منزل پاک شده و فضای خانه کاملا بهاری میشود. خانه تکانی کمک میکند کارهایی را که سالی یک یا دو بار انجام میدهید، از لیست کارهای سال بعد خط بزنید. برای مثال با رسیدگی به لولای در کمد خیالتان از این بابت راحت میشود. در دوران خانه تکانی باید ایمنی قسمتهای مختلف خانه را بررسی و تامین کنید.
خانه تکانی عید را باید از کجا شروع کنیم؟
برای شروع خانه تکانی کافی است که تصمیم بگیرید آن را آغاز کنید. بقیه کارها و مراحل پشت سرهم پیش میروند. در آموزش خانه تکانی اصولی میآموزید این کار یک کار پلکانی است و برای انجام آن باید مرحله به مرحله پیش بروید. برای خانه تکانی ابتدا باید تصمیم بگیرید. سپس برنامه ریزی انجام دهید و برای انجام دادن کارها از یک نفر دیگر کمک بگیرید. انجام خانه تکانی به صورت خانوادگی بهتر است؛ زیرا کارها بدون خستگی زیاد به پایان میرسند و اوقات خوبی را کنارهم میگذرانید.
برای برنامه ریزی کارها باید آنها را به صورت مرحله به مرحله تقسیم کنید و بنویسید. همچنین برای هر مرحله باید خلاصهای از فعالیت را بنویسید. نوشتن اهداف و روش عملکرد، جزء اصول خانه تکانی عید هستند. به بیان دیگر شما باید یک نقشه راه برای انجام خانه تکانی ایجاد کنید.
بهترین زمان خانه تکانی
در دوره آموزش خانه تکانی اصولی با مناسبترین و بهترین زمان برای خانه تکانی نیز آشنا میشوید. با دو روش میتوانید بهترین زمان برای شروع کردن خانه تکانی ار پیدا کنید. در روش اول باید به احساس خود توجه کنید. هر موقع که احساس کردید بوی بهار در خانه شما به جریان افتاده است، زمان خانه تکانی رسیده است. روش دوم بر اساس زمانبندی کارهای شخصی است. اگر در بین برنامههای اسفند ماه چند روز زمان آزاد دارید، میتوانید آن را به انجام کارهای خانه و خانه تکانی اختصاص دهید.
اگر شاغل هستید و تنها آخر هفتهها زمان خالی دارید، میتوانید روزهای آخر هفته را به تمیز کاری و خانه تکانی اختصاص دهید. قبل از شروع خانه تکانی بهتر است از آموزش خانه تکانی اصولی استفاده کنید تا با اصولی خانه تکانی عید آشنا شوید. با این کار، خانه خود را به بهترین نحو تمیز و برای شروع سال نو آماده میکنید. خانه تکانی را میتوانید در هر زمانی که وقت آزاد داشتید انجام دهید.
مراحل خانه تکانی
مراحل خانه تکانی کاملا سلیقهای است. افراد باتوجهبه اولویت بندیهایی که دارند ممکن است مراحل خانه تکانی متفاوتی نیز داشته باشند. برای مثال ممکن است فردی تمایل داشته باشد که آشپزخانه را بعد از تمیز کردن سرویس بهداشتی تمیز کند. در آموزش خانه تکانی اصولی ترتیبی برای انجام کارها جهت تمیز کردن خانه ارائه میشود؛ اما اجباری برای انجام این کارها به ترتیب وجود ندارد. مراحل زیر مطابق با اصول خانه تکانی عید است و افراد با انجام آنها یک نظافت کاملا رضایتبخش انجام میدهند.
1. مرحله اول: آماده شدن برای خانه تکانی
داشتن هدف و برنامه در امور خانه تکانی عید اهمیت زیادی دارد. همچنین داشتن برنامه ریزی باعث جلوگیری از دوباره کاری میشود. البته پیش از شروع خانه تکانی باید آموزش خانه تکانی اصولی را فرا گرفته باشید. افراد با گوش دادن به موسیقی مورد علاقهشان میتوانند با انرژی بیشتر نظافت منزل را آغاز کنند. در ابتدا باید تمام مواد و ابزارهای مورد نظر فراهم شوند. برای جمعآوری زبالهها باید کیسه زباله در دسترس داشته باشید. همچنین برای انجام عملیات شست و شو لازم است که لوازمی مانند پیشبند، حوله، دستکش و… را آماده و استفاده کنید.
2. مرحله دوم: جمع کرن وسایل بخش های مختلف خانه
پس از آماده شدن تمام مواد و ابزارها برای خانه تکانی، بررسی کردن لیست کارها و همچنین تصمیم گرفتن به شروع کار، باید تمام وسایل آشپزخانه، پذیرایی و اتاق خواب را جمعآوری و هرکدام را در جای خود قرار دهید. لوازم آرایشی، بهداشتی، لوازم شکستنی، لوازم برقی، لباس، عروسک و… را باید جمعآوری و هر کدام را در جای مناسب خود قرار دهید. همچنین لوازمی که به شست و شو نیاز دارند، باید تمیز شوند.
3. مرحله سوم: شستن فرش ها
همان گونه که گفته شد، خانه تکانی یک کار نسبی و سلیقهای است. بیشتر افراد تمیز کردن خانه را با گردگیری دیوارها و سقف شروع میکنند؛ بنابراین بهتر است قبل از گردگیری سقف و دیوارها، فرش و موکتها را جمع کنید و بشویید. میتوانید بعد از شستن مبلها روی آنها را با پارچه تمیز بپوشانید تا گرد و غبار روی آنها ننشیند.
در آموزش خانه تکانی اصولی میآموزید که بهترین کار برای شستن فرش و موکتها، سپردن آنها به قالی شویی است. در مدت تحیول قالی به قالی شویی تا زمان دریافت آن، افراد میتوانند به نظافت سایر وسایل و قسمتهای خانه بپردازند.
4. مرحله چهارم: گردگیری دیوارها و سقف
بعد از جمعآوری لوازم تمام بخشهای خانه و شسته شدن فرشها و موکتها، افراد باید با استفاده از ابزارهایی مانند جاروهای دستهدار، طی، جاروبرقی و… گردگیری سقف و دیوار بخشهای مختلف را انجام دهند. باتوجه به آموزش خانه تکانی اصولی، اگر گردگیری سقف و دیوارها در این مرحله انجام نشود، بعد از انجام مراحل دیگر ممکن است افراد مجبور به دوباره کاری شوند و انرژی زیادی صرف کنند.
مرحله پنجم: نظافت کردن اتاق ها
بعد از انجام دادن 4 مرحله قبل، لازم است که در و پنجره اتاقها را با استفاده از مواد تمیز کننده و پارچههای مناسب تمیز کنید. اگر روی دیوار عکس یا ساعت دیواری وجود دارد، لازم است که تمیز شوند. سپس باید کف اتاق را کاملا تمیز کنید و بشویید. پرده اتاقها را باید با استفاده از روشهای مخصوص شست و شو دهید. امکان تمیز کردن پردهها زمانی که آویزان هستند وجود دارد.
باتوجه به اصول خانه تکانی عید باید به سراغ مرتب کردن کمدها بروید و هر شیء اضافی را در سطل زباله بیندازید. لباسهایی که به شستن نیاز دارند باید در سبد جداگانه قرار دهید. تمام کمدهای لباسی، اسباب بازیها، قفسه کتابخانه، تخت خواب و… را باید گردگیری و مرتب کنید. وسایلی مانند روبالشتی، روتختی و…. که به شستن نیاز دارند را باید در سبد جداگانه قرار دهید تا در فرصت مناسب شسته شوند.
6. مرحله ششم: نظافت پذیرایی
در آموزش خانه تکانی اصولی، جهت تمیز کردن سالن پذیرایی و نشیمن باید مانند اتاق خواب عمل کنید. پس از اینکه فرشها و مبلها به قالی شویی سپرده شدند، میتوانید سقف و دیوارها را گردگیری کنید. بعد از کامل شدن گردگیری سقف و دیوارها باید پنجرهها، ساعت دیواری، تابلوها و… را تمیز کنید. بعد از این کارها باید لوازمی مثل تلویزیون، قفسه کتاب، لوازم تزئینی و… را گردگیری کنید. طبق آموزش خانه تکانی اصولی، در نهایت باید کف پذیرایی و نشیمن را بشویید.
7. مرحله هفتم: تمیز کردن آشپزخانه
مهمترین مرحله خانه تکانی، تمیز کردن آشپزخانه است. این قسمت از خانه در مقایسه با سایر قسمتهای خانه برای کثیف شدن و جذب آلودگی، پتانسیل بیشتری دارد. در آموزش خانه تکانی اصولی و تمیز کردن آشپزخانه باید همه وسایل را جمع کنید و بعد از گردگیری سقف و شستن دیوارهای آشپزخانه، آنها را در یک قسمت جمع کنید تا کل کابینت تمیز و دستمال کشی شود. بعد از اینکه تمام وسایل را شستید و خشک کردید، آنها را به جای اصلی خود برگردانید.
لوازمی مانند اجاق گاز، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و… را باید با استفاده از شویندههای مخصوص تمیز کنید. این لوازم آلودگی و چربیهای زیادی را به خود جذب میکنند. بعد از تمیز کردن و مرتب کردن تمام وسایل و کابینتها، نوبت به شستن کف آشپزخانه میرسد.
مرحله هشتم آموزش خانه تکانی اصولی: نظافت سرویس بهداشتی و حمام
به علت اینکه سرویس بهداشتی و حمام مستعد آلودگی هستند، باید تمام دیوارهها، میز توالت، شیرآلات، سقف و… را همراه با مواد شوینده مخصوص مانند جوش شیرین و سرکه به صورت کامل تمیز کنید و بشویید. همچنین لازم است که تمام زبالههای سرویس بهداشتی جمعآوری شوند. هنگام استفاده از مواد شوینده بسیار دقت کنید که گاز آنها به ریه شما آسیب وارد نکند. در آموزش خانه تکانی اصولی میآموزید که برای تمیز کردن سرویس بهداشتی از کدام شویندهها باید استفاده کنید.
رموز خانه تکانی
راهکارهایی که تحت عنوان رموز خانه تکانی استفاده میشوند، کارهای غیرعادی یا خارق العاده نیستند. درواقع این کارها نکات جزئی هستند که ممکن است نسبت به آنها توجه کمتری داشته باشید. رعایت نکردن این نکات میتواند باعث پیچیدگی در کارها شود. با این نکات در دوره آموزش خانه تکانی اصولی آشنا میشوید. رموز و اصول خانه تکانی عید عبارتند از: برنامه ریزی، استفاده از ابزارهای مناسب، استفاده از پرهای گردگیری، تمیز کردن به صورت منظم، پاک کردن املاح معدنی با سرکه سفید، حفظ درخشش فلزات و…
جمعبندی
با استفاده از نکات دوره آمزش خانه تکانی اصولی میتوانید یک خانه همیشه تمیز و مرتب داشته باشید. با رعایت اصول خانه تکانی عید و برنامه ریزی برای انجام کارها، علاوهبر اینکه تمام کارها را انجام میدهید، خسته نمیشوید. بهترین زمان خانه تکانی عید را خودتان باید باتوجهبه برنامه کاری خود تشخیص دهید. اگر به آموزش فعالیتهای مرتبط با سال جدید و عید علاقه دارید، میتوانید به وبسایت کلاستور مراجعه کنید. کلاستور هم برای هنرجویان و هم برای اساتید فرصت بسیار خوبی را فراهم کرده است. برای درج آگهی در کلاستور به قسمت ثبت آگهی رایگان مراجعه کنید.