کلاستور

آموزش جدول سودوکو

وبلاگ

۲۲ آبان ۱۴۰۳ 41 بازدید
کلاستور
جدول سودوکو

آموزش جدول سودوکو

برای آموزش جدول سودوکو که یکی از بهترین تمرین‌ها برای تقویت مغز است باید از تمام قوانین مربوط به آن مطلع بود. رایج‌ترین نوع جدول سودوکو شامل 81 خانه است که به 9 ستون و ردیف و 9 جدول کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. شاید در ابتدا حل این جدول کمی پیچیده و حتی اسرارآمیز به‌نظر رسد؛ ولی با دانستن الگوریتم های حل سودوکو می‌توان در کوتاه‌مدت آن را حل کرده و به یک سرگرمی مهیج و چالش برانگیز تبدیل می‌شود. نحوه حل جدول سودوکو از سه قانون ساده پیروی می‌کند که در این مقاله از وب‌سایت کلاستور با این قوانین و روش حل جدول سودوکو آشنا می‌شویم.

سودوکو چیست؟

کلمه سودوکو مخفف یک عبارت ژاپنی به معنای «ارقام باید تنها باشند» است. اولین‌بار این بازی در سال 1979 در یک مجله پازل و معما در ایالات متحده آمریکا منتشر شد؛ ولی به‌صورت گسترده و مستمر در سال 1986 در ژاپن پیگیری شد. در نهایت در سال 2005 این جدول و سرگرمی جذاب محبوبیت زیادی پیدا کرد؛ به‌صورتی‌که در سال 2008 مسابقه ملی سودوکو در آمریکا برگزار شد.

شاید در نگاه اول حل این پازل مشکل و پیچیده باشد؛ ولی با آموزش جدول سودوکو می‌توان بارها و بارها جدول‌های متفاوت را حل کرده و از آن لذت برد. همانطور که آموزش حرفه ای بدنسازی و فیتنس موجب تقویت عضلات بدن می‌شود، حل جدول سودوکو نیز مغز را تقویت می‌کند.

آموزش جدول سودوکو و قوانین آن

آموزش جدول سودوکو و قوانین آن

همان‌طور که گفته شد یکی از موارد موردتوجه در نحوه حل جدول سودوکو توجه به سه قانون ساده و مهم آن است. رایج‌ترین نوع جدول سودوکو یک جدول 9 در 9 است و کل جدول به 9 جدول کوچک‌تر 3×3 تقسیم می‌شود که جدول‌های کوچک‌تر سلول نام دارند. در برخی خانه‌های جدول اعدادی به‌صورت پیش فرض قرار دارند. مانند آموزش تخته نرد، حل جدول سودوکو هم قوانین خود را دارد.

سه قانون مهم برای آموزش کامل حل جدول سودوکو عبارت‌اند از:

  • در هر سطر از جدول باید اعداد 1 تا 9 بدون تکرار قرار گیرند.
  • در هر ستون از جدول اعدا 1 تا 9 بدون تکرار قرار گیرند.
  • در هر بخش 3×3 جدول اعداد 1 تا 9 بدون تکرار قرار گیرند.

در ادامه به روش‌های آموزش حل سریع جدول سودوکو می‌پردازیم.

1. روش پس گرد

یکی از روش‌های آموزش جدول سودوکو روش پس‌گرد است. قبل از شروع باید جدول را به‌خوبی بررسی کرد. نحوه حل جدول سودوکو با روش پس‌گرد به این صورت است که با درنظرگرفتن سه قانون گفته شده خانه‌های خالی را با حالت‌های مختلف پر می‌کنیم. برای این کار از اولین خانه خالی شروع می‌کنیم و به‌عنوان‌مثال اگر در سطر، ستون و مربع 3 در 3 مربوط به این خانه عدد 2 وجود نداشت خانه خالی را با عدد 2 پر می‌کنیم.

در صورت وجود عدد 2 سایر اعداد 9-1 (غیر از 2) را امتحان می‌کنیم. وقتی خانه‌ای را با هیچ عددی نمی‌توان پر کرد باید اولین خانه قبل از آن را که می‌توان زیاد کرد، زیاد کنیم. برای این روش می‌توان یکی از الگوریتم های حل سودوکو به نام جستجوی DFS (جستجوی عمق اول) استفاده کنیم. از جمله مزایای روش پس گرد راحت‌بودن پیاده‌سازی آن است. البته عملکرد آهسته از معایب این روش آموزش حل جدول سودوکو سخت است.

2. آموزش جدول سودوکو؛ روش کراس هچینگ

یکی از روش‌های دیگر برای آموزش جدول سودوکو پیروی از روش حل کراس هچینگ است. این روش هم تقریباً مانند روش پس‌گرد است که در ادامه به آن می‌پردازیم. الگوریتم های حل سودوکو با روش کراس هچینگ به این‌گونه است که:

ابتدا جدول را بررسی می‌کنیم و تقسیم‌بندی 3 در 3 ر ا درنظر می‌گیریم. به‌عنوان مثال در اولین جعبه (بالا از سمت چپ) 4 خانه با عدد پرشده و 5 خانه خالی داریم. تمام اعداد 9-1 باید در این سلول قرار گیرند. اعدادی که در سلول هستند نباید در جاهای خالی نوشته شوند.

به‌عنوان‌مثال اگر اعداد 3, 5, 6 , 9 در خانه‌های این سلول باشند دیگر نباید آن‌ها را در جای خالی درج کرده و باید اعداد 1, 2, 4, 7, 8 در جاهای خالی قرار گیرند. برای سلول‌های بعدی هم به همین صورت پیش می‌رویم.

روش اسلایسینگ

3. روش اسلایسینگ

سومین روش برای آموزش جدول سودوکو پیروی از روش اسلایسینگ است. نحوه حل جدول سودوکو با روش اسلایسینگ تقریباً مشابه روش کراس هچینگ است؛ ولی در آن به‌جای بررسی یک‌به‌یک مربع‌های سه در سه گروه سه‌تایی جعبه‌ها را بررسی می‌کنیم. دو روش اسلایسینگ و کراس هچینگ در اصل شبیه یکدیگر هستند؛ ولی روش اسلایسینگ در آموزش جدول سودوکو حرفه‌ای مؤثرتر است.

نکته جالب اینکه اگر هنگام استفاده از روش اسلایسینگ دچار مشکل شدید می‌توانید ادامه کار را با استفاده از الگوریتم های حل سودوکو روش کراس هچینگ ادامه دهید. حل جدول سودوکو نیز مانند آموزش مکعب روبیک از الگوریتم‌های مشخص پیروی می‌کند.

4. آموزش جدول سودوکو به روش مدادکاری

در این روش یک سلول سه در سه را در نظر گرفته و هر خانه تکی خالی را بررسی می‌کنیم. اعدادی را که می‌توانند در آن خانه قرار گیرند کاندید می‌نامیم و کاندیدهای هر خانه را در گوشه آن خانه می‌نویسیم. پیداکردن کاندیدها با کمک الگوریتم های حل سودوکو به روش کراس هچینگ انجام می‌شود.

به همین صورت کاندیدهای خانه‌های خالی دیگر را هم در خانه‌ها می‌نویسیم. یک موضوع مهم در روش مدادکاری این است که باید این روش و مراحل آن را بادقت انجام داد؛ زیرا یک خطا می‌تواند مشکلات زنجیره‌ای پدید آورد. در آموزش جدول سودوکو به روش مدادکاری به‌روزرسانی خانه‌ها است. به این معنا که با تکمیل یک خانه و قرارگیری عدد در آن باید عدد نوشته شده را از لیست کاندیدهای جعبه، ردیف و ستون حذف کرد. در آموزش جدول سودوکو با شکل به‌راحتی می‌توان با پیروی از مراحل مختلفی که در شکل می‌آیند این بازی جذاب را فراگرفت.

آموزش جدول سودوکو کلمات

یک روش جالب برای تمرین املای دانش‌آموزان املای سودوکو است. این روش خلاقانه و ابداعی به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا غلط‌های املایی خود را به‌صورت سرگرمی و بازی تمرین کنند. به‌عنوان‌مثال دانش‌آموزی 5 غلط املایی دارد باید یک جدول سودوکو 5 در 5 ترسیم کرده و به‌صورت مورب از ستون‌های سمت راست تا پایین غلط‌های املایی را نوشته و همانند الگوریتم های حل سودوکو اما به روشی ساده‌تر غلط‌های املایی را به روشی در ستون‌ها و ردیف‌ها قرار داد که در هیچ ردیف یا ستونی کلمه تکراری وجود نداشته باشد.

دقت داشته باشید که در آموزش کامل حل جدول سودوکو برای کلمات غلط‌های املایی را با رنگ مثلاً قرمز نوشته و برای حل آن از رنگ دیگری استفاده کنید. آموزش جدول سودوکو کلمات روشی جالب و بازی مهیجی برای تمرین املا است.

آموزش حل سودوکو سخت

آموزش حل سودوکو سخت

برای جدول‌های سودوکوی سخت باید تکنیک‌های آموزش جدول سودوکو حرفه ای را دنبال کرد. این تکنیک‌ها عبارت‌اند از:

1. استفاده از مداد

شاید در نگاه اول بی‌ربط به نظر رسد؛ ولی بسیاری از افراد در هنگام حل یا آموزش جدول سودوکو به این موضوع توجه نمی‌کنند. استفاده از مداد برای جدول سودوکو سخت ضروری است؛ زیرا این جدول‌ها را باید چند بار تست کرده و ممکن است بارها مجبور شوید اعدادی را که یادداشت کرده‌اید پاک کنید.

2. توجه به کاندیدها در مربع‌ های باز

باید کاندیدهای احتمالی را در گوشه هر خانه یا هر جای دیگری که برای شما راحت‌تر است بنویسید. با این کار انتخاب‌ها محدودتر شده و می‌توانید سریع‌تر الگوها را شناسایی کنید. شاید تصور کنید نوشتن کاندیدها در گوشه جدول، کار شما را سخت‌تر می‌کند؛ ولی به یاد داشته باشید که داشتن اطلاعات بیشتر به شما در شناسایی الگوها و نحوه حل جدول سودوکو کمک می‌کند.

علاوه‌برآن می‌توانید با این نوع الگوریتم های حل سودوکو پاسخ‌های نادرست را راحت‌تر حذف کنید. برخی از افراد در آموزش جدول سودوکو ترجیح می‌دهند اعدادی را که احتمال بیشتری برای قرارگیری در خانه دارند را در گوشه‌های سمت بالا و اعداد با احتمال کمتر را در سمت پایین قرار دهند.

3. اسکن کردن جدول

یک تکنیک دیگر برای استفاده از الگوریتم های حل سودوکو اسکن‌کردن جدول برای ترسیم ذهنی سلول‌ها (خانه‌های 3 در 3) است. این  کار مانع از انجام یک حرکت اولیه اشتباه می‌شود. برای اسکن‌کردن دو روش متداول وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • روش اسکن یک‌جهت: مشاهده سلول‌ها از چپ به راست و از بالابه‌پایین
  • روش اسکن دو جهت: مشاهده ردیف‌ها و ستون‌های عمودی برای پردازش ترکیب‌های اولیه

بعد از اسکن‌کردن جدول اعدادی را که کاملاً به آن‌ها اطمینان دارید در خانه‌های مربوط قرار دهید.

4. بررسی خانه های تکی بعد از حل سلول ها

تکنیک دیگر در آموزش جدول سودوکو این است که بعد از آنکه مربع (خانه تکی) را پر کردید برای پیداکردن تک‌های اضافی از قانون یک (قرارگیری فقط یک رقم در هر خانه، ستون و ردیف) استفاده کنید. با حل‌کردن هر مربع سلول‌های ستونی و سطری را دو بار بررسی کنید. درصورتی‌که قانون یک نقض شده است عدد اشتباه را پاک‌کرده و عدد درست را جایگزین کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش پوکر

بررسی بخش های حل شده با استفاده از قانون 45

5. بررسی بخش های حل شده با استفاده از قانون 45

تکنیک دیگر در استفاده از الگوریتم های حل سودوکو استفاده از قانون 45 برای تأیید راه‌حلی است که استفاده کرده‌اید. اگر نحوه حل جدول سودوکو را درست رفته‌اید؛ ولی حل بخشی از آن غیرممکن است یا در انتخاب یا جای‌گذاری عدد گیج شده‌اید اعداد سطر، ستون یا سلول حل‌شده را جمع بزنید و باید به جواب 45 برسید. در غیر این صورت دوباره خانه‌های سطر و ستون را بررسی کنید تا عدد اشتباه را پیدا کنید.

در آموزش حل جدول سودوکو سخت و حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم که فوراً بعد از حل هر ستون، سطر یا سلول اعداد را جمع بزنید تا ببینید مجموع آن‌ها 45 میشود یا خیر. در آموزش جدول سودوکو حرفه ای نکته‌ای که روی آن تأکید می‌شود صبر، دقت زیاد و استفاده از تکنیک های درست و الگوریتم های حل سودوکو است.

جمع‌بندی

جدول سودوکو یک پازل هوشمند جذاب و چالش‌برانگیز است که به تقویت قدرت مغز کمک می‌کند. در آموزش جدول سودوکو باید سه قانون مهم آن را به‌خاطر داشته باشیم؛ یعنی در هر سطر، ستون و در هر بخش سه در سه جدول، اعداد از 9-1 تنها می‌توانند یک‌بار نوشته شوند. با استفاده از الگوریتم های حل سودوکو و روش‌هایی مانند اسلایسینگ و کراس هیچینگ می‌توان جدول را به‌راحتی حل کرد.

اگر تمام مراحل نحوه حل جدول سودوکو را به‌خوبی طی کردید؛ ولی در قسمتی از آن به مشکل برخوردید باید بعد از حل هر ستون، سطر یا سلول اعداد را جمع بزنید تا مجموع اعداد 45 شود. درغیراین‌صورت جدول را بررسی کنید تا به عدد و جایگاه اشتباه پی ببرید.

آموزش جدول سودوکو یک تفریح و سرگرمی سالم و مهیج برای مغز است و می‌توانید با درج آگهی مربوط به انواع آموزش‌ها و ازجمله آموزش سودوکو در پلتفرم کلاستور اطلاعات مربوط به دوره آموزشی را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش درباره ما مراجعه کنید.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *