کلاستور

آموزش سنتور - کلاستور

تومان

تومان

  • افزودن به علاقه‌مندی 12 بازدیدتماس بگیرید
  • آموزش سنتور
    سنتور یکی از سازهای موسیقی اصیل و سنتی ایرانی است که صدایی خاص و خاطره‌انگیز دارد. جایگاه این ساز در موسیقی ایران باعث شده تا نسل جدید نیز به دنبال یادگیری و آموختن سنتور باشند. آموزش سنتور شامل مراحل مختلفی چون شناخت اجزای سنتور، نحوه گرفتن مضراب‌ها و سپس نواختن نت‌های پایه می‌شود.هنرجویان می‌توانند تمامی مراحل آموزش این ساز را به‌صورت حضوری، آنلاین و مجازی یاد گیرند. در یادگیری ساز حضور در کلاس آموزش اگرچه باعث پیشرفت سریع‌تر می‌شود؛ اما الزامی نیست. در آموزش به صورت آنلاین سنتور نیز همان مراحل طی می‌شود. تنها نکته مهم در یادگیری سنتور، تمرین و تکرار مداوم و داشتن پشتکار است. در صورت داشتن برنامه‌ریزی روزانه می‌توانید تسلط کامل به ساز سنتور پیدا کنید. در ادامه این مطلب از کلاستور به شناخت ساز سنتور و راه‌های یادگیری آن می‌پردازیم.

    آموزش سنتور چگونه است؟

    سنتور در دسته سازهای زهی ضربه‌ای و یا مضرابی قرار می‌گیرد که دارای یک‌شکل منظم و هندسی است. این ساز به شکل ذوزنقه بوده و از یک جعبه تشدید صدا تشکیل شده است. آموزش سنتور چگونه است؟ آموزش سنتور یک فرایند گام‌به‌گام است که در ابتدا به شناخت ساختار آن و تکنیک‌های پایه می‌پردازند.این ساز اصیل ایرانی 72 سیم دارد که به دسته های چهارتایی تقسیم می شوند. هر کدام از دسته‌ها از یک روی خرک عبور کرده و سیم های آن هم کوک هستند. البته توجه داشته باشید هر سیم به تنهایی به گوشه های معینی که در سطح جانبی راست در نظر گرفته شده است متصل می‌شوند. سیم‌های سنتور به وسیله ابزاری به نام مضراب به صدا در می‌آیند. پس در مرحله بعدی نحوه درست گرفتن مضراب‌ها آموزش داده می‌شود.آموزش اصول پایه تئوری موسیقی و نت‌خوانی و انجام تمرینات ساده برای تقویت دست و هماهنگی با مضراب‌ها مراحل بعدی یادگیری سنتور هستند. پس از گذراندن این مراحل شما می‌توانید قطعات ساده را بنوازید.آموزش سنتور سخت است یا آسان؟

    آموزش سنتور سخت است یا آسان؟

    برای نواختن ساز سنتور دو چوب نازک با نام مضراب استفاده می‌کنند که روی آن نمد می‌چسبانند. نمد آوای سنتور را نرم‌تر و کم زنگ‌تر می‌کند. نوازندگی این ساز می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ چرا که علاوه بر چابکی دست‌ها، به تمرکز ذهن و درک نت‌خوانی نیز نیاز دارد. با تکرار و تمرین منظم یادگیری آن لذت‌بخش خواهد شد.آموزش سنتور شاید در ابتدای کار سخت به نظر بیاید؛ اما نگران نباشید هر چقدر جلوتر بروید حرکت دستان شما بهتر خواهد شد. علاقه، پشتکار و تمرین به‌مرورزمان مهارت‌های شما را افزایش می‌دهد. بسیار طبیعی است که پس از چند سال تمرین روند یادگیری کمی کند شود.

    طرز آموزش سنتور

    طرز آموزش سنتور این‌گونه است که با یادگیری تکنیک‌های اساسی و پایه سنتورنوازی شروع می‌شود. از همان ابتدا هنرجو باید به‌صورت مستمر و روزانه تمرین کند. چابکی و روان‌شدن مچ‌ها در نواختن نقش تعیین‌کننده‌ای در درخشش و حرفه‌ای شدن، دارند. پس از ملودی‌های ساده، به هنرجو قطعات موسیقی پیچیده‌تر آموزش داده می‌شود. روند یادگیری به صبر و تکرار نیاز دارد تا مهارت‌های بیشتری کسب کنند. در مراحل پیشرفته‌تر تکنیک‌هایی مانند ریز، تکیه، و چهارمضراب آموزش داده می‌شوند.

    آموزش سنتور چقدر طول می کشد؟

    اگر برای شما سؤال است که آموزش سنتور چقدر طول می‌ کشد باید گفت مدت‌زمان آموزش سنتور به خواسته و هدف هنرجو بستگی دارد. اگر هنرجو فقط بخواهد نوازندگی قطعات ساده را یاد بگیرید، بین 1 الی 2 سال زمان خواهد برد. درحالی‌که برای تسلط کامل بر ساز سنتور و فنون نواختن آن بین 4 الی 5 سال زمان نیاز است. باگذشت زمان روند یادگیری کندتر می‌شود؛ پس برای حرفه‌ای شدن باید وقت بیشتری بگذارید.

    آموزش سنتور از مبتدی

    برای افراد مبتدی که به دنبال آموزش سنتور از صفر هستند پکیج‌های زیادی ارائه می‌شود. آن‌ها می‌توانند با شرکت در کلاس‌های حضوری و یا به‌صورت مجازی آموزش ببینند. هنرجویان در ابتدا با ساز سنتور و نحوه کار با آن آشنا می‌شوند و سپس به سراغ مفاهیم تئوری مانند فیزیک صوت و ماهیت نت‌ها و نت‌خوانی روی پنج‌خط حامل می‌روند.اگر از علاقه‌مندان به موسیقی و سازهای اصیل ایرانی هستید می‌توانید آموزش سنتور از مبتدی را آغاز کنید. کلیه مراحل را به زبان ساده یاد خواهید گرفت.آموزش سنتور گام به گام

    آموزش سنتور گام به گام

    انواع مختلفی از ساز سنتور در کشور ایران وجود دارد که کاربرد هر کدام متفاوت است. این سنتورها عبارت‌اند از: سنتور باس، سنتور باریتونج، سنتور کروماتیک، سنتور سل کوک و سنتور لا کوک. سنتور سل کوک 9 خرک رایج‌ترین نوع سنتور است. اکثر آموزش‌های سنتور نیز مربوط به همین نوع ساز است. هنرجویان با دنبال‌کردن آموزش سنتور گام به گام پس از مدت زمانی اندکی می‌توانند بنوازند. فرقی ندارد کلاس‌های آموزشی حضوری باشد یا مجازی، تکرار و تمرین باعث پیشرفت و مهارت شما می‌شود.

    آموزش سنتور پایه

    آموزش سنتور پایه تا پیشرفته با پرداختن به اصول مقدماتی شروع می‌شود. هنرجو به‌صورت تئوری با سازوکار سنتور و یا موسیقی آشنا می‌شود. شناخت ساختمان، اجزا و جای نت‌ها بر روی ساز، اصول ابتدایی نگه‌داشتن مضراب در دست، ضربه‌زدن و حرکات دست و آموزش مقدماتی کوک سنتور در مراحل بعدی آموزش داده می‌شوند.آموزش سنتور از ابتدا به هنرجویان کمک می‌کند تا با ساختار سنتور و اصول نگهداری آن آشنا شوند. علاوه بر این، نحوه صحیح نشستن و گرفتن مضراب‌ها را یاد بگیرند.

    آموزش سنتور صفر تا صد

    یادگیری تکنیک‌های نوازندگی ساز سنتور و رسیدن به درک عمیق از موسیقی ایرانی نیازمند شناخت اصول اولیه و پایه است. آموزش سنتور صفر تا صد هنرجویان را از مراحل اولیه آشنایی با ساز تا رسیدن به مهارت‌های پیشرفته و نواختن حرفه‌ای هدایت می‌کند. این نوع آموزش به‌گونه‌ای طراحی شده که کسانی که مبتدی هستند بتوانند با تمرین مداوم و برنامه‌ریزی منظم به تسلط کامل در نواختن سنتور دست یابند.

    برنامه آموزش سنتور مبتدی

    یادگیری ساز سنتور مانند سایر سازهای دیگر به پشتکار و علاقه شما بستگی دارد. شاید در شروع مسیر فکر کنید یادگیری آن بسیار پیچیده و سخت است؛ اما با فهمیدن سازوکار اولیه سنتور و شناخت اصول اولیه، نواختن برای شما آسان خواهد شد. در واقع برنامه آموزش سنتور مبتدی همان برنامه‌ای است که شما نیاز دارید. این برنامه به هنرجویان کمک می‌کند تا به رؤیای شیرین خود یعنی تسلط کامل بر ساز و نواختن حرفه‌ای دست یابند.

    آموزش سنتور ساده

    آموزش سنتور ساده شامل مراحل زیر می‌شود:
    • آشنایی با اجزای مختلف ساز مانند: جعبه سیم‌ها، خرک‌ها و مضراب، آموزش اصولی کوک‌کردن سنتور و یادگیری حفظ و نحوه تمیزکردن آن.
    • آموزش طرز صحیح نشستن و حفظ تعادل بدن و همچنین مضراب‌گیری درست.
    • فهم اصول ابتدایی تئوری موسیقی و آموزش نت‌خوانی و آشنایی با میزان‌ها و ریتم‌های مختلف.
    • آموزش‌های اولیه برای یادگیری ضربات ساده و افزایش سرعت و دقت در نواختن.
    • آموزش گام‌های موسیقی ایرانی مانند: گام‌های دو ماژور، سه‌گاه، چهارگاه و دستگاه‌های رایج ایرانی.
    • تمرینات ملودیک و هارمونیک: یادگیری نحوه ایجاد ملودی‌ها و هماهنگی بین گام‌ها نواختن قطعات ساده از موسیقی سنتی ایران و تمرین برای اجرای پیشرفته.
    آموزش نت سنتور مبتدی

    آموزش نت سنتور مبتدی

    همه کسانی که به دنبال یادگیری ساز هستند ابتدا باید با نت‌ها و نحوه نت‌خوانی آشنا شوند. نت به‌عنوان الفبای موسیقی شناخته می‌شود. نت‌ها همان علامت‌هایی هستند که به‌وسیله آن‌ها یک‌صدای دلنشین و گوش‌نواز از ساز سنتور ایجاد می‌کنیم. در مرحله آموزش نت سنتور مبتدی هنرجویان اصول اولیه نت‌خوانی یعنی انواع نت، خط حامل، کلید سل و ضرب را فرامی‌گیرند.اولین گام در نواختن ساز سنتور آموزش نت خوانی سنتور مبتدی و حفظ‌کردن نت‌ها است. با تمرین ریتم‌های ساده، هماهنگی دست‌ها و شناخت علائم موسیقی شما می‌توانید به‌صورت اصولی ساز را بنوازید. تکرار و تمرین در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.

    آموزش حضوری سنتور

    نه‌تنها سنتور بلکه بیشتر سازها را می‌توان به‌صورت آنلاین نیز یاد گرفت؛ اما پروسه یادگیری طولانی‌تر خواهد بود. آموزش حضوری سنتور به شما کمک می‌کند تا بهتر این ساز را یاد بگیرید و برای حضور در کلاس خود را ملزم به تمرین کنید. با حضور در آموزشگاه می‌توانید با استاد خود و سایر هنرجویان ارتباط برقرار کنید و انگیزه‌ بیشتری برای ادامه داشته باشید. علاوه بر این، امکان حضور شما در گروه‌های موسیقی نیز بیشتر می‌شود.

    آموزش سنتور خصوصی

    اگر به دنبال یادگیری سریع‌تر و نواختن ساز هستید می‌توانید آموزش سنتور خصوصی را امتحان کنید. آموزش‌های خصوصی هزینه بیشتری دارند؛ اما شما می‌توانید زمان برگزاری و تعداد جلسات را تعیین کنید. در این نوع آموزش به جزئیات بیشتری پرداخته می‌شود و هنرجو در مدت‌زمان کمتری به مرحله نواختن و تمرین می‌رود.

    آموزش سنتور مجازی

    آموزش سنتور مجازی یک روش مدرن برای آموزش این ساز اصیل محسوب می‌شود که با کمک ابزارهای آنلاین صورت می‌گیرد. در آموزش مجازی هنرجویان دیگر محدودیت مکان و زمان نخواهند داشت. آن‌ها می‌توانند در هر ساعتی که می‌خواهند ویدئوهای ضبط شده کلاس را ببینند و تمرین کنند. پکیج‌های موجود و آموزش‌های آنلاین شامل اصول پایه می‌شوند و برای افراد مبتدی مناسب هستند.

    آموزش سنتور در منزل

    بسیاری از افراد علاقه‌مند به یادگیری ساز زمان و شرایط حضور در آموزشگاه موسیقی کلاس‌های حضوری را ندارند. برای این دسته از عزیزان راه‌های مختلفی برای یادگیری ساز وجود دارد. برای آموزش سنتور در منزل می‌توانید از کتاب‌های نت نوازی، کلاس‌های آنلاین و ویدئوهای آموزشی استفاده کنید.

    آموزش سنتور به صورت آنلاین

    اگر وقت کافی برای شرکت در کلاس‌های حضوری را ندارید می‌توانید آموزش سنتور به صورت آنلاین تجربه کنید. پیشرفت تکنولوژی و گسترش اینترنت انجام بسیاری از امور از راه دور را امکان‌پذیر کرده است. آموزش سنتور آنلاین از طریق مشاهده ویدئوهای ضبط شده از قبل و همچنین شرکت در کلاس‌های آنلاین زنده امکان‌پذیر است. هنرجویان با استفاده از نرم‌افزارهایی چون Zoom، Skype یا Google Meet می‌توانند به‌صورت زنده با استاد خود در ارتباط باشند.آموزش تصویری سنتور رایگان

    آموزش تصویری سنتور رایگان

    آموزش دیگر محدود به روش‌های سنتی قدیمی حضور در کلاس نیست. برای کسانی که محدودیت‌های زمانی و مالی دارند آموزش‌های آنلاین و رایگان بسیار زیادی در پلتفرم‌های مختلف قرار دارد. بسیار از اساتید موسیقی و نوازندگان سنتور ویدئوهای آموزشی خود را ضبط کرده و به‌صورت رایگان در دسترس عموم قرار می‌دهند. با جستجوی عبارت آموزش تصویری سنتور رایگان در موتورهای جستجو می‌توانید به مجموعه‌ای از درس‌های ابتدایی مختص افراد مبتدی و آموزش تکنیک‌ها دسترسی پیدا کنید.آموزش تصویری سنتور دانلود رایگان بیشتر در یوتیوب و وب‌سایت‌های موسیقی قرار دارند. شما به‌عنوان یک استاد موسیقی می‌توانید دوره‌های آموزشی آنلاین خود را از طریق وب‌سایت تخصصی کلاستور تبلیغ کنید.

    آموزش سنتور برای کودکان

    یادگیری از سنتور محدودیت سنی ندارد و کودکان نیز می‌توانند نواختن این ساز را یاد بگیرند. آموزش سنتور کودکان عموماً برای سنین 3 تا 6 سال در نظر گرفته می‌شود. در این سن قابلیت‌های ذهنی کودک شکل می‌گیرد و  قدرت یادگیری بالایی دارد. در دوره آموزش سنتور برای کودکان اصطلاحات موسیقی به زبانی ساده و قابل فهم بیان می شوند.آموزش سنتور کودکانه بر بهبود رفتار و حافظه و دانش عمومی کودکان اثر دارد. در واقع یادگیری ساز در سنین پایین باعث رشد و توسعه سمت چپ مغز کودکان و تقویت هوش ریاضی آن‌ها می‌شود. شما می‌توانید فرزند خردسال خود را در کلاس آموزش سنتور ثبت‌نام کنید و یا پکیج‌های آنلاین مخصوص کودکان را تهیه کنید.

    آموزش سنتور پیشرفته

    هنرجویان پس از تسلط بر مبانی اولیه و نواختن قطعات ساده می‌توانند تکنیک‌های پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر را فراگیرند. در آموزش سنتور پیشرفته مقام‌ها و ردیف‌های موسیقی ایرانی معرفی می‌شوند و هنرجویان بر گوشه‌های موسیقی ایران تسلط پیدا می‌کنند. در سطح پیشرفته، نوازنده بدون نیاز به نت‌نویسی می‌تواند در لحظه قطعات جدید خلق کند و بداهه‌نوازی انجام دهد.برای آموزش سنتور حرفه ‌ای بهتر از اساتید برجسته‌ساز اصیل ایرانی کمک بگیرید و یا در کلاس‌های خصوصی شرکت کنید. با حضور در سطوح بالاتر می‌توانید نت‌های زینتی، تکیه‌ها و تکنیک‌های خاص سنتور را اجرا و صداهای پیچیده‌ و زیبا تولید کنید. اساتید حرفه‌ای ساز سنتور دوره‌های پیشرفته و تخصصی خود را می‌توانند در وب‌سایت کلاستور معرفی کنند.

    آموزش سنتور نوازی حرفه ای

    پس از گذراندن مراحل مقدماتی و هنرجویان خود را برای آموزش‌های سخت و پیشرفته آماده می‌کنند. در آموزش سنتور نوازی حرفه ای آن‌ها بداهه‌نوازی در دستگاه‌های مختلف را یاد می‌گیرند و به یک شناخت کلی از دستگاه‌ها و مقامات موسیقی ایرانی می‌رسند. تکنیک‌های خاص برای اجرای سریع نت‌ها و داشتن ظرافت بیشتر در آموزش‌های پیشرفته و حرفه‌ای سنتور قرار دارند.

    آموزش سنتور در شهرهای مختلف

    سنتور از گذشته یک ساز محبوب در میان ایرانیان بوده است که نوای آن برای همه خاطره‌انگیز و ملموس است. همین امر باعث شده تا سنتور در همه شهرها آموزش داده شود و علاقه‌مندان زیادی را جذب کند. البته پیشرفت‌های تکنولوژی محدودیت‌ها را کنار زده‌اند و علاقه‌مندان در هر جای دنیا می‌توانند به‌راحتی این ساز را یاد بگیرند. ویدئوهای آموزشی سنتور را می‌توانید در پلتفرم‌های مختلف تماشا کنید و با تکرار روزانه نواختن آن را بیاموزید. شهرهایی که بیشترین تعداد هنرجوی ساز سنتور را دارند عبارت‌اند از:
    • آموزش سنتور سبزوار
    • آموزش سنتور کرمانشاه
    • آموزش سنتور تهران
    • آموزش سنتور در تبریز
    • آموزش سنتور در همدان
    • آموزش سنتور شهرری
    • آموزش سنتور کرمان
    • آموزش سنتور مشهد
    • آموزش سنتور یزد
    • آموزش سنتور اصفهان
    آموزش خصوصی سنتور به شما کمک می‌کند تا این ساز را به‌صورت حرفه‌ای یاد بگیرید. دوره‌های آموزشی سنتور به‌صورت کلاس‌های حضوری، آموزش آنلاین و کلاس‌های مجازی برگزار می‌شوند. شهرهای زیر از جمله شهرهایی هستند که کلاس خصوصی سنتور دارند:
    • آموزش خصوصی سنتور اصفهان
    • آموزش خصوصی سنتور در کرج
    • آموزش سنتور خصوصی تهران
    • آموزش خصوصی سنتور مشهد
    • آموزش خصوصی سنتور در کرمان
    آموزش سنتور با گوشی

    آموزش سنتور با گوشی

    یکی از راه‌های دسترسی سریع و یادگیری آسان ساز، آموزش سنتور با گوشی است. امروزه کمتر کسی را می‌بینیم که گوشی هوشمند نداشته باشد. گوشی‌های پیشرفته جدید مجهز به فناوری اینترنت بوده و انجام بسیاری از کارها از راه دور را امکان‌پذیر کرده‌اند. علاقه‌مندان به موسیقی می‌توانند از طریق نصب اپلیکیشن‌های آموزش موسیقی و تماشای ویدئوهای آموزش آنلاین، سازهای مختلف را یاد بگیرند. ویدئوهای آموزشی گام‌به‌گام کلیه اصول اولیه ساز سنتور، نت‌خوانی و مضراب زنی را در اختیار هنرجویان قرار می‌دهند.

    آموزش سنتور در فضای مجازی

    یک راه محبوب و مؤثر برای یادگیری سنتور، آموزش سنتور در فضای مجازی است. کسانی که به آموزش حضوری دسترسی ندارند می‌توانند این روش را امتحان کنند. ویدئوهای آموزش سنتور یوتیوب نه‌تنها اطلاعات اولیه راجع به ساز و اصول اولیه آن را بلکه آموزش‌های پیشرفته را در اختیار شما قرار می‌دهند. در آموزش سنتور اینستاگرام نیز اساتید ویدئوهای کوتاهی از خود قرار می‌دهند تا بتوانند حرفه و مهارت خود را به نمایش بگذارند و یک راه ارتباطی برای فروش دوره‌های آموزشی خود داشته باشند.یک راه دیگر یادگیری سنتور عضویت در کانال‌های آموزشی تلگرام است. برای آموزش سنتور تلگرام، نوازندگان می‌توانند ویدئوهای آموزشی خود را ضبط و در این گروه‌ها آپلود کنند. این دوره‌های آموزشی می‌تواند در ازای پرداخت شهریه و یا به‌صورت رایگان باشند. مسلماً ویدئوهای تلگرام کیفیت بالاتری دارند و هنرجویان برای رفع اشکال می‌توانند با استاد خود در ارتباط باشند. همچنین برای هر بار تمرین دوباره ویدئو را مشاهد کنند.

    جمع‌بندی

    سنتور از جمله سازهای زهی ضربه‌ای محبوب است که از کودک تا بزرگسال علاقه‌مند به یادگیری آن هستند. آموزش سنتور مانند گذشته محدود به شرکت در کلاس‌های حضوری نیست. علاقه‌مندان به یادگیری این ساز اصیل می‌توانند پکیج‌های آموزش مجازی سنتور را تهیه و یا در کلاس‌های آنلاین شرکت کنند. با پیشرفت تکنولوژی دیگر زمان و مکان مفهومی ندارند. در واقع شما فقط با دسترسی به اینترنت می‌توانید ویدئوهای آموزشی را آپلود کنید و به تمرین بپردازید.شما به‌عنوان یک نوازنده حرفه‌ای و استاد موسیقی می‌توانید دوره‌های آموزشی خود را در قالب ویدئوهای ضبط شده برای فروش در وب‌سایت قرار دهید و از طریق معرفی خود در کلاستور برای کلاس‌های آنلاین هنرجو جذب کنید. وب‌سایت کلاستور کسب‌وکار، حرفه و یا مهارت شما را به بهترین شکل معرفی می‌کند و باعث دیده‌شدن شما می‌شود.