کلاستور

آموزش رانندگی - کلاستور

تومان

تومان

  • افزودن به علاقه‌مندی 26 بازدید8,881,600 تومان
  • آموزش رانندگی
    در زندگی مدرن امروزی رانندگی به یکی از نیازها و مهارت‌های ضروری زندگی بشر تبدیل شده است. به همین دلیل آموزشگاه‌های رانندگی زیادی در حال فعالیت بوده و مهارت‌های لازم را به متقاضیان یاد می‌دهند. این مؤسسات علاوه بر یاددادن مهارت‌های لازم، آموزش رانندگی تئوری و قوانین و مقررات رانندگی را نیز در دوره‌های آموزشی خود قرار می‌دهند. برای داشتن رانندگی ایمن باید دقت بالایی به خرج داد؛ زیرا این کار با سلامت سرنشینان اتومبیل و عابرین پیاده در ارتباط است.

    آموزش رانندگی تئوری

    اگر بخواهیم آموزش رانندگی تئوری را شرح دهیم از چند مرحله مهم تشکیل شده است که عبارت‌اند از:
    • صندلی راننده: اولین قسمتی است که بعد از ورود به کابین اتومبیل باید آن را تنظیم کنید. صندلی راننده را باید دقیقاً متناسب با وضعیت و شرایط بدنی خود هماهنگ کنید به صورتی که به پدال‌ها و فرمان تسلط کافی داشته باشید.
    • پدال‌ها: بخش بعدی شامل پدال‌های کلاچ در سمت چپ، پدال ترمز در وسط و پدال گاز در سمت راست است.
    • آینه‌ها: آینه داخل ماشین که باید به صورتی تنظیم شود که به پشت ماشین دید کافی داشته باشید. آینه‌های بغل هم برای پوشش طرف‌های راست و چپ ماشین هستند.
    • ترمزدستی: ترمزدستی جدا از ترمز پدالی است و زمانی که اتومبیل را پارک می‌کنید باید ترمزدستی را بالا بکشید. در زمان شروع به حرکت نیز باید ترمزدستی پایین کشیده شده یا به‌اصطلاح آن را بخوابانید.
    • دنده‌ها: شامل دنده‌ها از 5-1 است.
    • فرمان: بعد از نشستن روی صندلی، تنظیم آینه‌ها، استارت‌زدن و روشن‌کردن ماشین، خواباندن ترمزدستی، رفتن به دنده 1 و فشار بر روی پدال گاز، اتومبیل شروع به حرکت می‌کند. برای کنترل حرکت باید بر فرمان ماشین تسلط کافی داشته باشیم تا بتوان در مسیر درست و بصورت ایمن رانندگی کرد.
    آموزش رانندگی صفر تا صد

    آموزش رانندگی صفر تا صد

    آموزش رانندگی صفر تا صد را در اینجا آغاز می‌کنیم. همان‌طور که گفته شد ابتدا روی صندلی راننده نشسته و آن را متناسب با وضعیت بدن خود تنظیم می‌کنیم. بعد از تنظیم آینه‌ها، استارت زده و اتومبیل را روشن می‌کنیم. با خواباندن ترمزدستی، رفتن به دنده 1 و فشار بر روی پدال گاز، اتومبیل شروع به حرکت می‌کند. توجه داشته باشید که باید کاملاً بر فرمان مسلط باشید. در ادامه مراحل بعدی آموزش رانندگی را شرح می‌دهیم.

    1. توقف اتومبیل

    برای توقف و ایستادن اتومبیل، پا را روی پدال ترمز گذاشته و آن را فشار دهید. با رسیدن سرعت به کمتر از 15 کیلومتر پای چپ خود را روی پدال کلاچ گذاشته و دنده را خلاص کنید. سرعت اتومبیل را صفر کنید.

    2. دنده معکوس و کاهش سرعت

    در زمانی که به هر دلیلی در حین رانندگی سرعت اتومبیل را کاهش دادید باید دنده‌معکوس بکشید تا با سرعت تنظیم شود. به‌عنوان‌مثال اگر در دنده سه بودید و با کاهش سرعت به کمتر از سی کیلومتر رسیدید باید کلاچ را گرفته و از دنده سه به دو بروید.

    3. دور دوفرمانه

    برای دور دوفرمانه ابتدا از آینه پشت سر خود را چک کنید و درصورتی‌که هیچ اتومبیلی پشت سر شما نبود راهنمای چپ را بزنید. سپس فرمان را تا انتها به چپ بچرخانید  و آن‌قدر بروید تا به سمت دیگر خیابان برسید و دیگر امکان جلو رفتن وجود نداشته باشد.حالا با گرفتن کلاچ، دنده‌عقب رفته و فرمان را به راست بچرخانید. این کار را تا نیمه خیابان انجام دهید. در این حالت ماشین چرخیده است؛ ولی صاف نیست. حالا به دنده یک رفته و تا زمانی که اتومبیل در مسیر خود صاف شود فرمان را به چپ بچرخانید. در این حالت دور دوفرمانه شما کامل شده است.

    4. گردش به راست

    وقتی بخواهید وارد کوچه باریکی شوید یا به سمت راست بپیچید باید قبل از چرخش به راست اطمینان یابید که جلوی ماشین از جدول عبور کرده است. دو متر قبل از چرخش، فرمان را نیم دور به چپ بچرخانید تااندازه‌ای که مطمئن باشید با جدول برخورد نخواهید داشت.

    5. حرکت آهسته در ترافیک

    منظور از حرکت لاک‌پشتی ماشین حرکت آهسته یا سانتی‌متری است که در دنده یک انجام می‌شود. برای این کار کلاچ را تا انتها فشار داده، به دنده یک رفته و با فشار ثابت روی پدال گاز فشار دهید. کلاچ را تا نیمه بالا آورده که با بالا آمدن کلاچ اتومبیل به‌آرامی حرکت می‌کند. این حرکت همان حرکت لاک‌پشتی است که در زمان ترافیک، بیرون آمدن از پارکینگ یا زمان دورزدن که به جابه‌جایی و سرعت کمی نیاز است انجام می‌شود.

    6. دور یک فرمانه

    در ابتدا برای دور یک فرمانه باید مطمئن باشید که نباید در حریم تقاطع باشید و در خیابان‌هایی با عرض 12 متر به بالا می‌توان این دور را زد. همچنین در خیابان‌های یک‌طرفه دور یک فرمانه ممنوع است. برای دور یک فرمانه ابتدا راهنمای سمت راست را زده و با احتیاط کامل در منتهی‌الیه سمت راست می‌ایستیم. سپس با زدن راهنمای چپ و نگاه‌کردن به آینه‌بغل چپ نقطه کور آینه را پوشش دهید.بعد از آن ماشین را به‌صورت لاک‌پشتی حرکت داده، 30 درجه ماشین را به چپ کج کرده و ایست 30 درجه یا ایست خروج از پارک را انجام دهید. بعد از اطمینان از عدم وجود خطر و رعایت حق تقدم رانندگان دیگر با حرکت لاک‌پشتی حرکت کرده و فرمان را کاملاً به چپ بچرخانید و در وسط خیابان مقابل خط مقطع بایستید. بعد از اطمینان از عدم وجود خطر دور کامل بزنید. اتومبیل را صاف کرده و به مسیر خود ادامه دهید.آموزش رانندگی در شب

    آموزش رانندگی در شب

    باوجودآنکه رانندگی در شب جذابیت‌هایی دارد؛ ولی به همان اندازه می‌تواند خطراتی نیز به دنبال داشته باشد. خواب‌آلودگی، تاریک بودن کوچه، خیابان و جاده‌ها در شب و وضعیت جاده‌ها می‌تواند رانندگی در شب را خطرناک کند. به همین دلیل تا حد ممکن باید از رانندگی در این ساعات از شبانه‌روز خودداری کرد.در آموزش رانندگی در شب مواردی مانند استفاده از عینک‌های مخصوص شب، بررسی چراغ‌های ماشین، تمیزکردن تمام آینه‌ها و شیشه‌ها، حفظ سرعت خودرو بااحتیاط و دقت بیشتر آموزش داده می‌شود. علاوه بر این، چک‌کردن مواردی مانند سلامت لاستیک‌ها، ترمز و... از دیگر مواردی است که تنها مخصوص به رانندگی در شب نیست و باید همیشه آن‌ها را رعایت کرد.

    آموزش رانندگی به کودکان

    ممکن است برخی والدین به دلیل علاقه خود یا کودک، برای آموزش رانندگی به کودکان اقدام کنند. این کار ازنظر قانونی و اخلاقی کاملاً نامناسب بوده و قانون آموزش رانندگی قبل از 18 سالگی را ممنوع کرده است. اگر والدین به کودکان خود رانندگی را آموزش دهند ممکن است کودک خودسرانه و با تصور اینکه در رانندگی مهارت دارد برای آن اقدام کند. درنتیجه این عمل منجر به خطرات و سوانح ناگواری خواهد شد. بهترین کار آموزش قوانین و مفاهیم راهنمایی و رانندگی به کودکان است تا آنان را از خطرات ایمن نگاه داریم.

    آموزش رانندگی و پارک کنار جدول

    در آموزش رانندگی برای پارک کنار جدول یاد می‌گیریم که فاصله پارک با جدول 45 سانتیمتر است که البته بین 50-30 نیز ایرادی ندارد. برای پارک کنار جدول می‌توان از دو روش استفاده کرد که عبارت‌اند از:

    1. با کمک برف پاک کن

    ابتدا با نگاه‌کردن به آینه‌بغل سمت راست، بالای سر و برگرداندن سر به‌طرف راست نقطه کور آینه را پوشش دهید. در صورت عدم وجود خطر، راهنمای سمت راست را زده و در سرعت بالا، با ترمز سرعت را کم کنید. پدال کلاچ را تا آخر گرفته و به دنده دو رفته و به‌صورت کج به سمت جدول بروید تااندازه‌ای که نوک برف‌پاک‌کن سمت راننده کنار جدول قرار گیرد. سپس فرمان را کمی به چپ بچرخانید تا زمانی که ماشین شما کاملاً صاف شود. بلافاصله فرمان را صاف‌کرده و توقف کنید.

    2. با کمک آینه سمت راست

    مانند روش اول از طریق آینه‌بغل و... نقطه کور را پوشش دهید. در قدم بعدی سر گلگیر جلو در سمت راست را در حدود 50 سانتیمتری جدول نزدیک کرده و ازطریق آینه سمت راست فاصله را تنظیم و توقف کنید. البته این روش بیشتر برای افرادی با مهارت و تسلط بالا است و روش اول بهترین روش برای همه افراد است.آموزش رانندگی روز آزمون

    آموزش رانندگی روز آزمون

    برای آمادگی در روز آزمون عملی رانندگی علاوه بر حضور به‌موقع و حفظ آرامش باید نکات مهم دیگری را نیز رعایت کنید که عبارت‌اند از:
    • نسبت به دستورهای اشتباه افسر رانندگی حواس‌جمع باشید و در محل‌های ممنوعه پارک نکنید، دور نزنید، در تقاطع و میدان دنده‌عقب نروید.
    • رعایت موارد مهم قبل از روشن‌کردن ماشین مانند بستن کمربند ایمنی، تنظیم آینه، صندلی، کنترل ماشین و اطمینان از خاموش بودن چراغ‌ها و خواباندن ترمزدستی.
    • رعایت موارد مهم قبل از پیاده‌شدن مانند کشیدن ترمزدستی به بالا، خلاص کردن دنده، خاموش‌کردن خودرو، قراردادن دسته دنده در وضعیت سنگین و گرفتن دستگیره بازکننده در با دست راست و گرفتن دستگیره ثابت با دست چپ
    • استفاده از راهنما، نگاه‌کردن به آینه‌ها برای کنترل وضعیت پشت سر و دو طرف ماشین

    آموزش رانندگی ماشین اتومات

    در آموزش رانندگی با ماشین اتومات یاد می‌گیریم که این نوع اتومبیل‌ها تنها دو پدال گاز و ترمز هستند. در بخش کنسول و محل صفحه دسته دنده دارای علامت‌هایی است که عبارت‌اند از:
    • علامت P: وقتی ماشین روشن می‌شود و دنده روی این علامت باشد حتی با گاز دادن هم اتومبیل حرکت نمی‌کند.
    • علامت R: مانند اتومبیل‌های دنده‌ای این علامت دنده‌عقب است.
    • علامت N: وقتی اتومبیل روشن باشد و دنده روی این علامت باشد، بدون هیچ تغییری در حرکت، ماشین حرکت می‌کند.
    • علامت D: زمانی که دنده روی این علامت قرار گیرد و وقتی پای خود را از روی ترمز برداریم اتومبیل به جلو حرکت می‌کند.
    برای روشن‌کردن ماشین اتومات دنده را روی علامت D قرار داده، پا را روی پدال ترمز نگه داشته و استارت بزنید. برای تغییر دنده نیز دکمه کنار دنده را بزنید. شماره‌های 3، 2، 1 روی دنده‌ها برای زمانی است که به قدرت بیشتر موتور ماشین نیاز دارید.

    آموزش رانندگی ماشین سنگین

    گواهینامه پایه یک مخصوص رانندگی ماشین‌های سنگین و کامیون است. رانندگان ماشین سنگین به مهارت‌ها و تسلطی بیشتر از رانندگان خودروهای شخصی نیاز دارند و نکات مراقبتی ماشین‌های سنگین نیز باید کاملاً رعایت شوند. نظافت ماشین سنگین، رعایت نکات مهم در صرفه‌جویی سوخت، بررسی چراغ‌ها، پدال‌ها و سلامت موتور از دیگر موارد در آموزش رانندگی ماشین سنگین هستند. سعی کنید برای یک آموزش رانندگی ماشین سنگین به صورت حرفه ای در آموزشگاه های معتبر ثبت نام کنید. با مراجعه به کلاستور می‌توانید انواع آگهی‌های مربوط به آموزش و مهارت رانندگی را ببینید.

    آموزش رانندگی عبور از مانع

    برای عبور از موانعی مانند دست‌اندازها، با گرفتن ترمز وزن ماشین به سمت جلو منتقل می‌شود، مقداری از کورس فنربندی ماشین بسته می‌شود تا فشار واردشده را تحمل کند. در این حال فنر خودرو و کمک‌فنر کمی بسته می‌شوند. انجام طولانی‌مدت این‌ عمل موجب خراب‌شدن کمک‌فنر و جلوبندی ماشین می‌شود.برای جلوگیری از این کار قبل از رسیدن به دست‌انداز سرعت را کاهش دهید و دنده مناسب را انتخاب کرده و سرعت را تا حدی کم کنید که هنگام عبور از دست‌انداز، اتومبیل شما ضربه نبیند. همچنین به یاد داشته باشید که هنگام عبور از این موانع نباید پای شما روی پدال گاز باشد.آموزش صفر تا صد با پراید

    آموزش صفر تا صد با پراید

    در آموزش صفر تا صد با پراید و هر ماشین شبیه آن اولین قانون صکادرات است؛ یعنی تنظیم صندلی، کمربند ایمنی، تنظیم آینه‌ها، دنده خلاص، روشن‌کردن ماشین، آماده برای حرکت و خواباندن ترمزدستی. در ادامه نکات مهم را بیان می‌کنیم.بعد از تنظیم صندلی، بستن کمربند و تنظیم آینه‌ها دنده را چک کنید که در حالت خلاص باشد. کلاچ را پایین نگه دارید و با پای دیگر هم ترمز را بگیرید. سوئیچ ماشین را در جهت عقربه‌های ساعت چرخانده و با شنیدن صدای استارت ماشین، سوئیچ را رها کنید.راهنمای چپ را بزنید، به آینه‌بغل نگاه کنید و ترمزدستی را بخوابانید. با برداشتن پای خود از روی ترمز کمی روی گاز فشار داده و هم‌زمان کلاچ را رها کنید. تا زمانی که روی پدال گاز کنترل دارید ماشین مطیع شما خواهد بود با آرامش کامل نسبت به فضای اطراف و داخل ماشین حواس‌جمع باشید و شروع به رانندگی کنید.

    آموزش رانندگی تراکتور

    برای آموزش رانندگی با تراکتور باید ترمزدستی در حالت کشیده شده باشد و بعد از آن اهرم‌های دنده، محور انتقال نیرو و سیستم هیدرولیک را به حالت خلاص درآوریم. تراکتورهایی که دارای کلید خاموش‌کن هستند باید این کلید در حالت غیرفعال قرار گرفته و اهرم گاز دستی در وسط قرار گیرد.بعد از آن سوئیچ تراکتور در حالت روشن قرار گیرد. در گام بعدی لامپ‌های هشداردهنده بررسی شده تا در صورت وجود مشکل فنی تراکتور متوقف شود. در گام آخر دکمه راه‌انداز موتور روشن می‌شود.

    آموزش رانندگی اتوبوس

    گواهینامه رانندگی با اتوبوس برای رانندگی اتوبوس‌های درون‌شهری و برون‌شهری صادر می‌شود. برای رانندگی با اتوبوس گواهینامه پایه یک نیاز است. در آموزش رانندگی اتوبوس علاوه بر آموزش قوانین تئوری و آموزش‌های عملی احتیاط‌کردن بسیار مهم است.در رانندگی با اتوبوس نباید قبل از ترمز از کلاچ استفاده کرد؛ زیرا شتاب اتوبوس بیشتر می‌شود. همچنین نباید در سرعت‌های بیش از 60-50 کیلومتر ترمز شدید کرد؛ زیرا موجب قفل شدن ترمزها می‌شود. در پیچ‌های خیلی تند فرمان را به آرامی چرخانده و با سرعت کم وارد پیچ شوید.

    آموزش رانندگی موتور

    رعایت ایمنی، استفاده از کلاه ایمنی و رعایت قوانین هم در آموزش رانندگی موتور بسیار مهم هستند. برای فراگرفتن اصولی موتورسواری باید در دوره ایمنی موتورسیکلت شرکت کرده و گواهینامه موتورسواری اخذ کرد. ثبت موتورسیکلت، بیمه، بررسی ایرادهای فنی موتور و رفع آن‌ها و استفاده از لباس‌های مناسب برخی دیگر از موارد ایمنی و لازم برای موتورسواری هستند.آموزشگاه های رانندگی

    آموزشگاه های رانندگی

    امروزه افراد بسیاری با رسیدن به سن 18 سالگی برای اخذ گواهینامه رانندگی اقدام می‌کنند. البته افراد بر اساس شرایط خود در سنین مختلف (بعد از 18 سال) برای گواهینامه اقدام می‌کنند و آموزشگاه ‌های رانندگی در شهرهای مختلف و تحت‌نظر اداره راهنمایی و رانندگی شهرستان‌ها و استان‌ها و با مجوز قانونی فعالیت می‌کنند.در آموزشگاه‌های رانندگی در شهرهای مختلف مانند کرج، اصفهان، شیراز، زنجان، یزد و تمام آموزشگاه‌های سراسر کشور 6 جلسه دوساعته آیین‌نامه و قوانین رانندگی و دو جلسه دوساعته امور فنی تدریس می‌شود. کلاس‌های عملی نیز شامل دوازده جلسه تمرین رانندگی با حضور مربی آموزشگاه است که هر جلسه دو ساعت طول می‌کشد.آموزش رانندگی خصوصی غرب تهران، آموزش رانندگی ونک، آموزش رانندگی مشهد، آموزش رانندگی یاس ساوه، آموزش رانندگی شهرک غرب، آموزش رانندگی خصوصی در شیراز، آموزش رانندگی اصفهان، زنجان، یزد و... چند نمونه از مراکز آموزشی در کشور هستند.

    آموزش رانندگی در شبکه های اجتماعی

    رانندگی‌کردن علاوه بر تبدیل‌شدن به یک ضرورت، جذابیت‌های خاص خود را دارد. امروزه در شبکه‌های اجتماعی مختلف آموزش رانندگی در یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام، آپارات و... فیلم‌های آموزشی مختلفی وجود دارد. در این شبکه‌ها نکات مهم و ریزه‌کاری‌های مختلف درباره انواع پارک‌کردن، نکات فنی و... آموزش داده می‌شود که علاقه‌مندان با تماشا و تمرین آن‌ها می‌توانند مهارت خود را افزایش دهند. 

    جمع‌بندی

    آموزش رانندگی به یکی از نیازها و ضرورت‌های زندگی مدرن و صنعتی تبدیل شده است. برای اقدام به رانندگی فرد باید از یکی از آموزشگاه‌های مجاز رانندگی گواهینامه دریافت کند و برای دریافت آن گذراندن دوره‌های تئوری (آئین‌نامه)، دوره فنی و دوره عملی ضروری است. گواهینامه رانندگی شامل پایه یک، دو و سه است.در آموزشگاه‌های رانندگی، متقاضیان بعد از گذراندن جلسات آیین‌نامه و فنی در دوره‌های عملی با قسمت‌های مختلف و تنظیم و کنترل آن‌ها آشنا شده و انواع پارک‌کردن، دورزدن، حرکت در مکان‌های مجاز و... را فرامی‌گیرند. صاحبان آموزشگاه‌های رانندگی می‌توانند در مجموعه کلاستور آگهی خود را ثبت کنند تا از این طریق هنرجویان بیشتری با آن‌ها آشنا شده و برای ثبت‌نام اقدام کنند.